Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí žebro na grilu

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso zcela odblaníme a pokleme z obou stran paličkou. Rukou vetřeme sůl, pepř, hořčici a z obou stran potřeme trochou oleje s worcestrem. Vložíme do misky, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí, zalijeme zbylým olejem, zatížíme a necháme v chladu dva dny rozležet. Během této doby maso několikrát otočíme. Vyjmeme z lednice, sundáme cibuli a maso položíme na roztopený gril. Opékáme přibližně 5 minut z každé strany nebo dle toho, jak chceme mít maso propečené. Pak sundáme z grilu a necháme asi 10 - 15 minut stát. Žebírka nakrájíme na tenké plátky. Chlebové placky ohřejeme na grilu, překrojíme, naplníme salátem, nakrájeným masem, přidáme trochu tatarské omáčky, překrojená rajčata a kolečka cibule.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |9. září 2014
Hovězí maso určené na grilování netřeba nakládat, maximálně je můžete 2 hodiny předem posypat a namasírovat směsí vybraných koření. Výborný je čerstvý tymián, rozmarýn, saturejka. Vhodná je též citrónová šťáva, která maso zjemní, naruší totiž vazby mezi jednotlivými vlákny. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!