Staňte se našimi fanoušky na:

Hraběcí koláč

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse si utřete do pěny máslo, 200 g cukru, žloutky i vanilkový cukr. K tomu přidejte mouku, prášek do pečiva, mléko a všechno promíchejte vařečkou. Pak si důkladně vymažte a vysypte formu a těsto do ní nalijte. Zapékejte zhruba 25 minut při 170 stupních. Mezitím si ušlehejte z bílku pevný sníh. Do něj přisypte zbytek krupicového cukru a ještě prošlehejte. Na tenký koláč nasypte rybíz a potřete ho připraveným tuhým sněhem. Moučník dejte ještě do trouby a pečte dorůžova při teplotě 120 stupňů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

-Suiteki |13. června 2013
Zní to dobře a vypadá ještě líp :) Odpovědět
Lenny |13. června 2013
vypadá to nádherně Odpovědět
Mlsanda|20. června 2013
v létě budem mít od babičky rybízu šíleně, takže na tenhle recept se určitě taky dostane :)) Odpovědět
dusan.berousek|15. června 2013
Pěkný recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!