Staňte se našimi fanoušky na:

Hrachová kaše s uzeným po našem

Autor receptu: Lenny (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si dáme vařit uzené,já používám krkovičku,je šťavnatější,ale každý jak kdo má rád. Přidám trošku soli,kmínu a pár stroužku česneku a vařím dokud není měkké. Mezitím si dám vařit,propláchnutý hrách,používám půlený žlutý,není jej už třeba předtím namáčet,přidám pár stroužků česneku a nechám vařit,jak se hrách začne rozvařovat,přidám sůl a v dalším kastrůlku si udělám světlou jíšku z trošky oleje a hladké mouky. Hotovou světlou jíšku přidám k vařenému hrachu a důkladně zamíchám a ještě přidám majoránku,nechám chvíli povařit a pak zastavím. Nepíšu přesně kolik čeho,protože záleží zda použijeme celé balení hrachu nebo jen půl,dle strávníku,hrachová kaše musí být ani ne řídká a ani ne hustá. Podávám s vařeným uzeným masem,chlebem a okurkou. PŘEJI DOBROU CHUŤ!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

VELKAKOKI |15. března 2015
vyzkouším Odpovědět
JanaB |29. srpna 2013
dobré Odpovědět
dagos |27. srpna 2013
ukládám Odpovědět
q |26. srpna 2013
hezké Odpovědět
pecenicko |26. srpna 2013
dobré, 1+ Odpovědět
-1 |23. srpna 2013
jooooo Odpovědět
Lucie Dubská |2. srpna 2013
mnam Odpovědět
Jana 9|24. ledna 2014
ukládám,vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!