Staňte se našimi fanoušky na:

Hrachová kaše s vejcem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Přebraný a opraný hrách necháme nejlépe přes noc namočený ve studené vodě. Druhý den vodu slujeme a hrách necháme na sítku alespoň 20 minut okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Ve větším kastrolu se silným dnem rozpustíme máslo a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Přisypeme namočený hrách a zprudka opečeme. Podlijeme smetanou, osolíme, opepříme, dochutíme utřeným česnekem a dusíme, dokud se hrách úplně nerozvaří. Pak ho ještě zatepla rozmixujeme na hladkou kaši. V lívanečníku na rozehřátém oleji usmažíme "volská oka". Žloutky lehce osolíme a opepříme a položíme na kaši, kterou ještě ozdobíme cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
jobovab |15. července 2013
dobré Odpovědět
-1 |14. července 2013
to bude dobrota Odpovědět
michal1115|19. září 2013
Výborná kaše, doporučuji přidat více smetany či mléka, jinak je kaše moc suchá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!