Ve velkém hrnci smíchejte vodu, sůl, bobkové listy a kousky skořice a přiveďte k varu. Do vroucí vody přidejte dál, částečně přikryjte hrnec, snižte přívod tepla na minimum a vařte asi 20 minut až je dál měkký. Potom přidejte kurkumu, máslo a nakrájenou zeleninu. Znovu přiklopte a pokračujte ve vaření při téže nízké teplotě, dokud zelenina není měkká a dál zcela rozvařený. V malé pánvi mezitím rozehřejte 2 polévkové lžíce ghí a přidejte kmín a čili. Když zrnka kmínu ztmavnou, přidejte strouhaný zázvor a asafoetidu a smažte ještě několik vteřin. Potom všechno koření najednou nalijte do dálu. Přikryjte hrnec a vařte asi 4 až 5 minut . Polévka by měla mít řídkou konzistenci. Je-li příliš hustá, přidejte trochu horké vody.