Staňte se našimi fanoušky na:

Hradecké brambory

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme hladkou mouku a při mírné teplotě osmahneme. Za stálého šlehání přiléváme mléko. Během prováření omáčku mícháme, dokud nezhoustne. Nakonec přisypeme nastrouhaný sýr, ochutíme solí a pepřem, promícháme a odstavíme. Mleté vepřové maso orestujeme s nadrobno nakrájenou cibulí. Restujeme tak dlouho, než se začnou kousky masa od se be oddělovat. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriku očistíme a rozkrájíme na kostičky. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme olejem. Pokrájené brambory rozložíme na dno mísy na ně navršíme část masa a posypeme nakrájenou paprikou. Znovu dáme vrstvu brambor a pokračujeme stejným způsobem do vyčerpání všech surovin. Poslední vrstvu by měly tvořit brambory. Maso můžeme také vložit jen do jedné vrstvy mezi brambory. Záleží na velikosti zapékací mísy. Připravené brambory pokryjeme sýrovým bešamelem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180° dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Anna1960 |12. června 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!