KORPUS: 8 vajec, 100ml oleje, 320g cukru krupice, 340g hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 200g jahodové marmelády CUKERNÝ ROZTOK: 150g cukru krupice, 3 lžičky rumové esence, 3 lžičky punčové esence, 1 lžička vanilkové esence, 1/2 lžičky kyseliny citronové DOKONČENÍ: 200g marcipánu, 100ml šlehačky, 50g mandlových lupínků, jahodová poleva Dortové formy vymažeme a vysypeme. Vejce s cukrem vyšleháme, vmícháme mouku a olej,do poloviny těsta přidáme kakao. Světlé a tmavé těsto pečeme zvlášť při 180° asi 25 minut. Cukr svaříme se 300ml vody a ochutíme přísadami, necháme vychladnout. Světlý korpus navlhčíme cukerným roztokem, tmavý v polovině prokrojíme. Spodní díl potřeme marmeládou a položíme na něj světlý korpus. Ten potřeme marmeládou a přiklopíme tmavým dílem. Dort necháme den v chladu odležet. Povrch dortu potřeme marmeládou a potáhneme marcipánem. Ozdobíme šlehačkou, mandlovými lupínky a polevou.