Staňte se našimi fanoušky na:

Hříbková omáčka

Autor receptu: Peggy89 (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jednu menší cibuli si nakrájíme na malé kostičky a lehce je osmahneme, potom zalijeme asi litrem a půl vody. Přidáme 10 kuliček nového koření, 10 pepře, 2 menší bobkové listy a trošku koření na vepřovou pečeni, někdy přidávám i trochu vegety. Nakonec přidáme masox a necháme asi 15-20 minut povařit. Potom zcedíme, cibili propasíruji do vody a přidám hřiby, k tomu kápnu trošičku octu, trochu posolím a nechám opět 15-20 minut vařit. Potom opět přecedím a hříbky si dám bokem. Vodu dochutím solí a kořením na vepřovou pečeni. Přileju smetanu, nedávám ji uplně celou (podle chuti) a nakonec zahustím moukou - té dávám taky podle potřeby. Hotovou omáčku ještě přecedím ať v ní nejsou hrudky a potom přidám hříbky které jsem dala bokem. Může se podávát s vajíčkem nebo třeba masem. Většinou k ní dáváme knedlík ale můžou být i brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |25. řijna 2014
like 1++ Odpovědět
sazinka |22. března 2014
like Odpovědět
Penelope |2. února 2014
mňam Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
vyzkouším Odpovědět
Januse |22. listopadu 2013
dobrý nápad, to vyzkouším hříbky mám v mrazáku tak vím co budu vařit v sobotu Odpovědět
Peťa:-) |19. listopadu 2013
úža Odpovědět
Šuldeska |19. listopadu 2013
Vypadá výborně, už se mi sbíhají sliny. Odpovědět
Konato |19. listopadu 2013
Ta bude určitě moc dobrá. Až budou čerstvé houby tak vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!