Rozehřejte tuk, přidejte bobkové listy s tymiánem a nechte zvolna táhnout na mírném plameni. Pozor na prudký žár - koření by zhořklo. Vzápětí zpěňte na provoněném tuku nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené houby a prudce orestujte. Směs opepřete a duste doměkka. Jakmile se vydusí skoro všechna tekutina, zalijte houby vínem, přidejte rajčatový protlak, zalijte vínem a doduste. Zároveň směs osolte a dochuťte špetkou cukru, nakonec posypte petrželkou a jezte s pečivem. Tyto houby se skvěle hodí ke smaženým koulím z mletého masa: Mleté maso smíchejte s vajíčkem, drceným česnekem, moukou, strouhankou, osolte a opepřete. Pokud je směs příliš tuhá přidejte trochu vody. Promíchejte a rukou namočenou ve vodě udělejte z hmoty kuličky a osmažte je na rozpáleném tuku.