Staňte se našimi fanoušky na:

Hříbky na červeném víně

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • trochu cukru krupice
  • sůl
  • tuk na smažení
  • trochu vody
  • 2 listy bobkového listu
  • černý mletý pepř
  • petrželová sekaná nať
  • trochu sušeného tymiánu
  • 700 g hřibů
  • 500 g směsi mletého masa (hovězí a vepřové maso)
  • 3 lžíce mouky hladké
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce strouhanky
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • 300 ml červeného vína
  • 1 vejce
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku

Pracovní postup:

Rozehřejte tuk, přidejte bobkové listy s tymiánem a nechte zvolna táhnout na mírném plameni. Pozor na prudký žár - koření by zhořklo. Vzápětí zpěňte na provoněném tuku nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené houby a prudce orestujte. Směs opepřete a duste doměkka. Jakmile se vydusí skoro všechna tekutina, zalijte houby vínem, přidejte rajčatový protlak, zalijte vínem a doduste. Zároveň směs osolte a dochuťte špetkou cukru, nakonec posypte petrželkou a jezte s pečivem. Tyto houby se skvěle hodí ke smaženým koulím z mletého masa: Mleté maso smíchejte s vajíčkem, drceným česnekem, moukou, strouhankou, osolte a opepřete. Pokud je směs příliš tuhá přidejte trochu vody. Promíchejte a rukou namočenou ve vodě udělejte z hmoty kuličky a osmažte je na rozpáleném tuku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Kortha |21. června 2016
Vypadá to luxusně :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!