Recept je původem z Úsporné kuchařky Anuše Kejřové, trochu jsem si ho upravila. Z mouky, másla, žloutků, rumu a lžíce cukru krupice uhněteme křehké těsto a dáme ho na několik hodin do chladu (i přes noc). Hrozny by neměly být příliš sladké. Omyjeme je a obereme, necháme osušit na cedníku. Před válením těsta si dáme předehřát troubu na 180 - 200 stupňů a připravíme náplň - ušleháme pevný sníh z 3 bílků, do něj vmícháme opatrně oříšky a cukr a nakonec osušené kuličky vína. Těsto vyválíme na průměr větší než koláčová forma, kterou jím vyložíme i po bocích. Navrstvíme náplň a okraje těsta přehneme přes ni, upravíme rovnoměrný rámeček a dáme koláč péci spíše do trouby dolů, potřebuje více zahřívat odspodu. Pečeme pomaleji dozlatova. Když formu otevřeme, vidíme, zda je korpus propečený až dolů, pokud ne, v pečení pokračujeme... Hotový koláč pocukrujeme a podáváme, nevydrží dlouho (sníh další den zřídne).