Staňte se našimi fanoušky na:

Hroznový koláč od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept je původem z Úsporné kuchařky Anuše Kejřové, trochu jsem si ho upravila. Z mouky, másla, žloutků, rumu a lžíce cukru krupice uhněteme křehké těsto a dáme ho na několik hodin do chladu (i přes noc). Hrozny by neměly být příliš sladké. Omyjeme je a obereme, necháme osušit na cedníku. Před válením těsta si dáme předehřát troubu na 180 - 200 stupňů a připravíme náplň - ušleháme pevný sníh z 3 bílků, do něj vmícháme opatrně oříšky a cukr a nakonec osušené kuličky vína. Těsto vyválíme na průměr větší než koláčová forma, kterou jím vyložíme i po bocích. Navrstvíme náplň a okraje těsta přehneme přes ni, upravíme rovnoměrný rámeček a dáme koláč péci spíše do trouby dolů, potřebuje více zahřívat odspodu. Pečeme pomaleji dozlatova. Když formu otevřeme, vidíme, zda je korpus propečený až dolů, pokud ne, v pečení pokračujeme... Hotový koláč pocukrujeme a podáváme, nevydrží dlouho (sníh další den zřídne).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |1. března 2014
líbí se mi kombinace oříšků a hroznového vína.... Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám:) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!