Staňte se našimi fanoušky na:

Hruška jako ježek

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PIŠKOT: 2 žloutky rozšleháme s 2 lžícemi horké vody, přidáme 50g pískového cukru a napěníme. Ze 2 bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme sáček vanilkového cukru. Do žloutkové směsi promícháme 80g prosáté polohrubé mouky, střídavě se sněhem. Těsto rozetřeme na menší vymazaný a vysypaný plech, a upečeme ve vyhřáté troubě. Hrušky opláchneme, oloupeme, překrojíme a odstraníme jádřinec. Do kastrolku dáme víno, citronovou štávu a cukr, do horkého nálevu vložíme hrušky a podusíme doměkka. Měkké hrušky vyndáme a necháme vychladnout. Z prochladlého piškotu vykrojíme 4 kousky ve tvaru rozpůlené hrušky, půlky hrušek naplníme nutelou, řeznou stranou je položíme na vykrojený piškot (ten můžeme potřít marmeládou). Mandle nakrájíme na nudličky a zapícháme do hrušek. Rada: Odkrojky z piškotu dáme do mísy, zvlhčíme je šťávou z dušených hrušek a proložíme čerstvým nebo kompotovým ovocem. Zalijeme čokoládovým pudinkem, vychladíme a před podáváním ozdobíme šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!