Staňte se našimi fanoušky na:

Hrušková povidla na frgály

Autor receptu: Hanina (107 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • badyán
  • anýz

Pracovní postup:

Hrušky rozkrojíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince. Naskládáme vedle sebe na plech. Malinko posypeme kořením. Pečeme na 180°C asi hodinu, až začnou pouštět hnědou šťávu. Opečené čtvrtky rozmixujeme nebo pomeleme. Hotová povidla dáme do sklenic a sterilujeme nebo dáme do misek a do mrazáku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hanina |8. řijna 2014
Pravděpodobně bude chyba v množství. Hrušky jsem nikdy nevážila, ale mělo by to vypadat jako na obrázku. Je tam vidět, že z hrušek vytéká medová tekutina a trochu se připéká. Vždycky dělám několik plechů a dávám hrušky tak, aby mezi hruškami byly mezery. S kořením taky raději šetřete, je hodně výrazné - opravdu jen špetku na každou čtvrtku. Klasika je klasika, ale tento způsob je jednodušší než sušení. A komu se nechce zavařovat, může dát do mrazáku. Odpovědět
petrapo |2. listopadu 2013
mňam! už je vidím třeba na palačinkách! Odpovědět
ludena|8. řijna 2014
asi jsou ha frgály přece jenom lepší ze sušených křížal Odpovědět
ludena|8. řijna 2014
pekla jsem to více jak hodinu - skoro dvě a pořád tam bylo hodně šťávy, použila jsem na asi 3 kg hrušek balíček Badyánu a polovinu sáčku anýzu. No trochu vůně při pečení, ale po upečení chuť jaká má být na frgály dost slabá. Kde jsem udělala chybu ? Odpovědět
ludena|7. řijna 2014
právě to dělám , doufám, že to dopadne dobře.. Odpovědět
Kuchař3|14. listopadu 2013
je to dobré i jen tak na lžičku, 1* Odpovědět
Kopretina007|26. řijna 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!