Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškové bezlepkové potěšení

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce utřeme s máslem a citronovou kůrou, přidáme směs na bábovku a vyválíme těsto. Vložíme ho do vymazané koláčové formy (23-26cm), pečeme asi 20 minut na 170°C . Pudink připravíme dle návodu ve smetaně, krém pak rozetřeme na upečený korpus a na něj poklademe půlky oloupaných hrušek bez jádřinců. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Buď ve 100 ml vody s rozpuštěným moučkovým cukrem nebo ve šťávě z hruškového kompotu. Necháme trochu vychladnout a nalijeme na koláč. Ozdobit můžeme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami. Rada: Množství surovin používáme podle toho jakou seženeme bezlepkovou směs. Pokud je to 500g dáváme menší množství ostatních surovin, pokud máme směs 600g dáváme více. Podle toho také vybereme koláčovou formu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!