Vejce utřeme s máslem a citronovou kůrou, přidáme směs na bábovku a vyválíme těsto. Vložíme ho do vymazané koláčové formy (23-26cm), pečeme asi 20 minut na 170°C . Pudink připravíme dle návodu ve smetaně, krém pak rozetřeme na upečený korpus a na něj poklademe půlky oloupaných hrušek bez jádřinců. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Buď ve 100 ml vody s rozpuštěným moučkovým cukrem nebo ve šťávě z hruškového kompotu. Necháme trochu vychladnout a nalijeme na koláč. Ozdobit můžeme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami. Rada: Množství surovin používáme podle toho jakou seženeme bezlepkovou směs. Pokud je to 500g dáváme menší množství ostatních surovin, pokud máme směs 600g dáváme více. Podle toho také vybereme koláčovou formu.