Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškové koláčky

Autor receptu: dajul (249 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V trošce mléka rozmícháme droždí a cukr krupice. Do mísy dáme mouku, sůl a promícháme, přidáme droždí, olej a ve zbylém mléce rozmíchané vejce. Zaděláme těsto a necháme nakynout. Z těsta odebíráme malé kousky a uděláme tenké placičky s vyšším okrajem. Dáme na plech s pečícím papírem, na každý dáme trochu nádivky, vidličkou stejnoměrně upravíme a posypeme drobenkou. Dáme do předehřáté trouby na 190°C a upečeme dočervena. Vychladlým koláčkům potřeme okraj rozpuštěným máslem a celé koláčky máslem pokropíme. Nádivka: Hrušková povidla dáme do mísy, přidáme švestková povidla, citrónovou kůrou, vanilkový cukr, podle chuti cukr moučka a špetku badyánu. Vše promícháme. Na drobenku smícháme 100 g polohrubé mouky + 100 g cukr moučka + kousek másla.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ladunka |26. června 2013
dělám je také a navrch dávám kys.smetanu Odpovědět
olma |15. června 2013
krásné 1* Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
cesalky |7. května 2013
zajímavé :-) Odpovědět
roxana-zdena |17. března 2013
Nemám hrušková povidla...:-(((((((( Odpovědět
Šuldeska |16. března 2013
Jsou k nakousnutí - šikulka. Odpovědět
katy9 |14. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Márč |13. března 2013
hrušková povidla mám a ty koláčky vypadají velmi lákavě, takže...je asi vyzkouším :-D Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!