V trošce mléka rozmícháme droždí a cukr krupice. Do mísy dáme mouku, sůl a promícháme, přidáme droždí, olej a ve zbylém mléce rozmíchané vejce. Zaděláme těsto a necháme nakynout. Z těsta odebíráme malé kousky a uděláme tenké placičky s vyšším okrajem. Dáme na plech s pečícím papírem, na každý dáme trochu nádivky, vidličkou stejnoměrně upravíme a posypeme drobenkou. Dáme do předehřáté trouby na 190°C a upečeme dočervena. Vychladlým koláčkům potřeme okraj rozpuštěným máslem a celé koláčky máslem pokropíme. Nádivka: Hrušková povidla dáme do mísy, přidáme švestková povidla, citrónovou kůrou, vanilkový cukr, podle chuti cukr moučka a špetku badyánu. Vše promícháme. Na drobenku smícháme 100 g polohrubé mouky + 100 g cukr moučka + kousek másla.