Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškové tartaletky s frangipane

Autor receptu: Mešitka (296 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept na čokoládové křehké těsto: (poloviční dávka tohoto receptu) V menší míse smíchejte hladkou mouku (250 g) a hořké kakao (75 g). V kuchyňském robotu opatřeném hákovým nástavcem promíchejte mouku s kakaem, máslo nakrájené na kousky (200 g) a pískový cukr (100 g) a pomalou rychlostí zpracovávejte, až směs začne připomínat drobenku. Přidejte vejce lehce ušlehané (1 kus) a pokračujte v míchání, dokud se těsto nezpracuje dohladka. Vyklopte těsto na pomoučenou pracovní plochu a ještě chvilku rukama zpracovávejte. V tuto chvíli je důležité poznat moment, kdy máte přestat, aby těsto nebylo příliš uhnětené. Vytvořte z těsta kouli, zabalte ji do kuchyňské fólie a dejte vychladit do lednice na 20 minut. Toto těsto je připraveno pro další použití. Vymažte máslem 12 formiček na velké košíčky o průměru 10 cm. Vyválejte na pomoučené pracovní ploše (na vále) těsto o tloušťce 5 mm. Pomocí vykrajovátka o průměru 10 cm vykrájejte z těsta 12 koleček. Vyložte formičky těstem, uhlaďte dno a přitiskněte těsto ke stranám. Zarovnejte okraje tak, že přebývající těsto odkrojíte. Čokoládový frangipane: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném plameni čokoládu. Odstavte a nechte chvilku vychladnout Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, šlehejte máslo s cukrem doběla, až získají krémovou konzistenci. Postupně přidávejte vejce a pokaždé dobře rozmíchejte. Nízkou rychlostí vlijte a vešlehejte čokoládu. Krátce šlehejte vysokou rychlostí, pak otřete stěrkou stěny mísy. V jiné misce smíchejte mouku a mandle. Nízkou rychlostí postupně zašlehejte tyto suché přísady. Zakryjte a dejte do lednice na 30 minut. Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Lžící naneste směs na těsto v připravených formičkách. Rovnoměrně rozetřete tak, aby pokaždé dosahovala do dvou třetin výše okraje. Do středu každé tartaletky položte půlku hrušky. Pečte cca 15-20 minut. Svařte meruňkový džem s trochou vody a tartaletky svrchu opatrně potřete.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!