Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškové víno

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Recept na 5 litrů: 5 kg vykrájených a nadrobno nakrájených nejlépe tvrdých a kyselejších hrušek nebo ještě lépe směs hrušek a jablek v poměru 3 díly hrušek a jeden díl jablek nebo jiného kyselejšího ovoce. Vše spaříme 2 litry vařící vody, přidáme 7g kyseliny citrónové, živnou sůl a po vychladnutí tekuté kvasinky nebo aktivní kvas. Necháme směs přikrytou 1 den stát a druhý den vylisujeme do demižonu. Přidáme vychladlý roztok 85 dkg cukru v 1,5 litrech vody a necháme přegumičkované mikrotenovým sáčkem. Hned po skončení kvašení nebo již při mírném kvašení víno přetočíme do jiného demižonu. Přetáčení je účelné několikrát opakovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

macik |1. července 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!