Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškový koláč s mandlovým krémem

Autor receptu: pajunc (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdřív si připravíme těsto, musí se nechat vychladit. Poté předehřejeme troubu na 190°C. Těsto: mícháme mouku, 120g másla, sůl, lžičku cukru a vodu a vypracujeme kompaktní těsto. Dáme do mísy, přikryjeme fólií a na 2h dáme do lednice. Poté jím vyložíme formu a dáme chladit. Náplň: Mandle smícháme s cukrem, přidáme 70g másla a krátce michujeme. Poté přidáme vejce, bílek a lžičku amaretta. Oloupané hrušky přepůlíme a nakrájíme na proužky tak, aby hruška stále držela tvar. Připravené hrušky pokapeme šťávou z 1 citronu. Do formy s těstem dáme krém a rozložíme hrušky tak,a by byla od středu ke kraji, vytvořím nám "kytičku". Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 55min. Mezitím si rozpustíme marmeládu (může přidat trochu koňaku) a po vychladnutí směsí přelijeme koláč.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |19. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
MarkyzaM |30. května 2013
nádhera Odpovědět
petra.stefanova.7 |30. května 2013
recept vypadá dobře, určitě zkusím Odpovědět
Aggie|16. května 2013
zkusím Odpovědět
uuu|13. května 2013
hezké Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!