Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškový koláč se smetanovým krémem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z bílků a soli připravíme pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Zašleháme vodu a olej. Pak zlehka a po částech vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané koláčové formy. V troubě předehřáté na 180°C ho pečeme asi 20 minut. Korpus necháme vychladnout. Hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vsypeme do kastrůlku a přidáme oba cukry, citronovou šťávu a kořen. Podlijeme je asi 100ml vody a chvilku podusíme. Když změknou, vyjmeme koření, přilijeme pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody a povaříme ještě asi minutu. Odstavíme je a rozetřeme na korpus. Necháme v lednici zatuhnout. Ze smetany a ztužovače vyšleháme polotuhou šlehačku. Přidáme pudinkový prášek a cukr a vše došleháme. Vmícháme zakysanou smetanu. Část krému rozetřeme na koláč. Zbylý krém pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na koláč. V lednici necháme ztuhnout. Nakonec mezery mezi kruhy vyplníme jahodovým topinkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!