Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškový krém s čokoládovou pěnou

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Želatinu namočíme do studené vody. Čtyři hrušky oloupeme, rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou a osladíme čtyřmi lžičkami cukru. Dusíme je pod pokličkou asi 7 minut, pak je propasírujeme přes sítko. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horkém hruškovém pyré. Žloutky a zbytek cukru vyšleháme do pěny a za stálého míchání přidáváme hruškové pyré. Smetanu ušleháme a opatrně vmícháme do tuhnoucího krému. Ten přendáme do misky, povrch uhladíme a dáme na dvě hodiny do chladničky. Čokoládu rozpustíme na vodní lázni. Vejce a rum ušleháme ve vodní lázni do pěny a za stálého míchání přidáváme čokoládu. Během chladnutí směs několikrát promícháme. Zbylé dvě hrušky rozpůlíme. Na kažou porci upravíme půlku hrušky, doplníme vychlazeným krémem, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme rybízem nebo jiným drobným ovocem (ostružiny, maliny a pod.)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucy3 |7. dubna 2013
dobrota Odpovědět
JanaB |4. dubna 2013
Bobinko, to je moc dobrá zpráva. U mojich receptů také mám nesmyslné fotky, někdo byl moc rychlý. Odpovědět
Rentiér1946 |4. dubna 2013
Bobinko, děkuji za příjemnou zprávu :-)))) Odpovědět
Bobina |4. dubna 2013
podle informací správce webu si prý konečně budeme moci sami ty nesmyslné fotky od dubna mazat Odpovědět
fionka |4. dubna 2013
ostružiny bych si dala Odpovědět
JanaB |3. dubna 2013
S těmi fotkami máte pravdu. Odpovědět
Rentiér1946 |3. dubna 2013
Raději jsem dal foto bez polevy, než aby mi zase někdo přidal nějaké nesmyslné foto k receptu jen kvůli honění bodů. Odpovědět
JanaB |3. dubna 2013
Kde je ta čokoládová poleva? Já vidím jen hruškový krém s ostružinami. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!