Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškový závin s hlívou

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 100 g cukr krupice
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 ks vejce
  • sušená rozemletá, 4 lžíce hlíva ústřičná
  • větší, 5 kusů hruška
  • skořicový cukr
  • 250 g listové těsto

Pracovní postup:

Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na obdélník. Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a poklademe na těsto. Pak přidáme skořicový cukr, rozemletou hlívu, cukr a spodní část obdélníku potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pak zavineme a povrch ještě potřeme vajíčkem. Závin pečeme ve vyhřáté troubě až do vytvoření červené kůrčičky. Vychladlý moučník pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!