Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškový závin

Autor receptu: katy9 (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(3 hlasy)
Ohodnotit recept
52× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme mouku, přidáme nastrouhaný tuk, vejce, vodu, ocet a vypracujeme těsto. Přikryjeme a necháme v teple 20 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na polovinu a každou tence rozválíme. Poklademe tenkými plátky z oloupaných hrušek, posypeme lehce strouhankou, skořicovým cukrem a posypeme rozinkami, naloženým v rumu. Záviny stočíme, dáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozpuštěným máslem. Dáme do předehřáté trouby na 180;C a pečeme dočervena. Chladné záviny pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

iva.hlouskova |4. února 2013
hruškový to vyzkouším až budou Odpovědět
jebik|20. dubna 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!