Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškový zdobený koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pudinkový prášek a 50g cukru rozmícháme ve 4-5 lžících mléka. Zbylé mléko pak přivedeme k varu, přidáme pudink a krátce povaříme. Za častého míchání necháme vychladnout. Z mouky, lískových oříšků, soli, zbytku cukru, tuku a vejce vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladničky. Na pomoučeném vále je pak vyválíme do kruhu (průměr asi 30 cm), dáme do vymazané koláčové formy a propůícháme vidličkou. Pečeme při vyšší teplotě 15-18 minut, pak necháme vychladnout. Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Víno s citronovou šťávou, 1/4 l vody a vanilkovým cukrem přivedeme k varu. Ve směsi 10 minut podusíme hrušky, vyjmeme je a necháme úplně vychladnout. Pudink vyšleháme s mascarpone. Krém rozetřeme na korpus a poklademe hruškami. Polevu rozpustíme ve vodní lázni, necháme trochu vychladnout a koláč jí ozdobíme. Nakonec posypeme pistáciemi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
roxana-zdena |29. dubna 2013
Vypadá to dobře, vyzkouším. Odpovědět
Maja.Zadrapova |29. dubna 2013
Vyzkouším :) Odpovědět
Šuldeska |29. dubna 2013
Všechny Tvoje recepty jsou vynikající - jsi šikulka. Odpovědět
Zorushka |28. dubna 2013
vypadá krásně Odpovědět
zdenkai |28. dubna 2013
vypadá moc dobře.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!