Pudinkový prášek a 50g cukru rozmícháme ve 4-5 lžících mléka. Zbylé mléko pak přivedeme k varu, přidáme pudink a krátce povaříme. Za častého míchání necháme vychladnout. Z mouky, lískových oříšků, soli, zbytku cukru, tuku a vejce vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladničky. Na pomoučeném vále je pak vyválíme do kruhu (průměr asi 30 cm), dáme do vymazané koláčové formy a propůícháme vidličkou. Pečeme při vyšší teplotě 15-18 minut, pak necháme vychladnout. Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Víno s citronovou šťávou, 1/4 l vody a vanilkovým cukrem přivedeme k varu. Ve směsi 10 minut podusíme hrušky, vyjmeme je a necháme úplně vychladnout. Pudink vyšleháme s mascarpone. Krém rozetřeme na korpus a poklademe hruškami. Polevu rozpustíme ve vodní lázni, necháme trochu vychladnout a koláč jí ozdobíme. Nakonec posypeme pistáciemi.