Staňte se našimi fanoušky na:

Hrušky na víně se šódó

Autor receptu: tynkkatynusee.kollarova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hrnci rozpustíme 100g cukru. Když začne karamelizovat, zalijeme vodou a vínem a odstavíme ze sporáku. Přidáme celou skořici, badyán a hřebíček. Vymačkáme šťávu z jedné poloviny citrónu, druhou nakrájíme na plátky a společně přidáme do hrnce. Hrušky očistíme a vložíme zrhuba na hodinu do tohoto vlažného nálevu a potom přidáme zbylý cukr. Po hodině směs uvedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nejsou hrušky měkké. Šodó připravíme raději v kastrůlku s nepřilnavým povrchem. Mléko smícháme s polovinou pudinkového prášku, přidáme cukr a mícháme do zhoustnutí. Po uvaření šodó ihned nalijeme na talířek, vyndáme uvařené hrušky z nálevu a hotové jídlo na talíři dozdobíme podle fantazie ( čerstvými malinami),.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
kulajda |25. listopadu 2013
ráda ochutnám Odpovědět
jobovab |10. července 2013
chutné Odpovědět
petra.stefanova.7 |9. července 2013
vypadají velmi lákavě Odpovědět
Jerry13 |9. července 2013
určo vyzkoušíme ;) Odpovědět
Jerry13 |9. července 2013
super :) Odpovědět
wieruska |9. července 2013
dobré Odpovědět
Teris19 |7. července 2013
mňam Odpovědět
martinnatr |7. července 2013
uložím Odpovědět
-1 |6. července 2013
dobrý tip Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!