V hrnci rozpustíme 100g cukru. Když začne karamelizovat, zalijeme vodou a vínem a odstavíme ze sporáku. Přidáme celou skořici, badyán a hřebíček. Vymačkáme šťávu z jedné poloviny citrónu, druhou nakrájíme na plátky a společně přidáme do hrnce. Hrušky očistíme a vložíme zrhuba na hodinu do tohoto vlažného nálevu a potom přidáme zbylý cukr. Po hodině směs uvedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nejsou hrušky měkké. Šodó připravíme raději v kastrůlku s nepřilnavým povrchem. Mléko smícháme s polovinou pudinkového prášku, přidáme cukr a mícháme do zhoustnutí. Po uvaření šodó ihned nalijeme na talířek, vyndáme uvařené hrušky z nálevu a hotové jídlo na talíři dozdobíme podle fantazie ( čerstvými malinami),.