Staňte se našimi fanoušky na:

Hrušky s brusinkovou omáčkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Celé hrušky bez jádřince ponoříme do červeného vína s kouskem skořice. Krátce povaříme - jen tak dlouho, aby se nerozvařily a nerozpadly. Pak hrušky slijeme (víno si zachytíme) a necháme je nejméně 1/2 hodiny vychladit. Mezitím si připravíme omáčku: Víno přes jemné síto přecedíme, kompotované brusinky smícháme s 200ml červeného vína, přidáme cukr, solamyl a pořádně promícháme, vaříma cca 2 minuty. Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto a formičkami z něj vykrájíme různé tvary. Opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme 10 minut ve středně vyhřáté troubě, upečené necháme vychladnout. Na dezertní talířky urovnáme hrušky, ozdobíme je drobným listovým pečivem a podlijeme brusinkovou omáčkou. Tip: Omáčku můžeme podávat studenou i horkou

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |1. prosince 2014
like Odpovědět
Hana S |28. září 2014
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!