Pozn.: Přesné ingredience na výrobu pudinkového krému a čokoládové polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Hrušky: Oloupejte hrušky, a aniž byste odstraňovali jádřince, postavte je celé do vyššího úzkého hrnce. Zalijte hrušky studenou vodou. Vmíchejte cukr a skořici. Povařte na mírném ohni tak, aby hrušky změkly, ale byly stále pevné. Vyndejte hrušky z hrnce a nechte vychladnout. Pudinkový krém: Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, šlehejte žloutky (z 5ti vajec) a cukr (krystal, 150 g) doběla, až získají krémovou konzistenci, a pak vmíchejte mouku (hladkou, 50 g). Svařte mléko (150 ml) se solí (1/8 lžičky) a vanilkovou esencí (1 lžička). Vmíchejte horké mléko do směsi s vejci a zahřívejte na mírném plameni za stálého míchání do zhoustnutí. Nalijte směs do středně velké mísy, zakryjte kuchyňskou fólií a nechte stát. Čokoládová poleva: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném ohni čokoládu (hořkou, 150 g). Svařte smetanu (5 lžic) a rozřeďte jí rozpuštěnou čokoládu. Odstraňte z pudinkového krému fólii, krém rozehřejte a nalijte na servírovací talíř. Postavte hrušky do krému a podávejte je polité čokoládovou polevou a posypané rozdrcenými pusinkami amaretti (6 ks).