Staňte se našimi fanoušky na:

Hrušky v červeném víně a medu s ořechy

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrušky oloupeme, vyřízneme jádřinec a hrušky přepůlíme. Do kastrůlku nalijeme víno, přidáme med, vanilkový cukr a koření, víno přivedeme k varu, vložíme do něj půlky hrušek , při vaření občas hrušky opatrně ve víně otočíme a povaříme doměkka. Kastrůlek vypneme a měkké hrušky ve víně necháme vychladnout. Pak je z vína vyjmeme, odložíme stranou. Zbytek vína znovu přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se nám víno zredukuje na hustší omáčku. Hrušky naservírujeme na talířky, přelijeme medovo-vínovou omáčkou a posypeme nasekanými ořechy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

uuu|12. května 2013
hezké Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!