Staňte se našimi fanoušky na:

Husa na 5 způsobů

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • kmín
  • 1 husa
  • drůbeží játra
  • vepřové maso (mleté)
  • chleba
  • knedlíky
  • tarhoňa (těstovinová rýže)
  • rýže
  • cibule
  • zelenina (do rizota)
  • kysané zelí

Pracovní postup:

  1. recept : Kůži z krku odřízneme co nejhlouběji, naplníme osoleným a okmínovaným mletým vepřovým, zašijeme a upečeme. Podáváme s bramborem a zeleninou.
  2. recept : Kůži ponecháme pouze na stehýnkách, ostatní stáhneme. Netučnou kůži z hřbetu necháme vcelku. Ostatní kůži a sádlo nakrájíme na čtverečky asi 3x3 cm, vyškvaříme (nenecháme úplně ztvrdnout) A scedíme. Podáváme s chlebem.
  3. recept : Přikoupená drůbeží játra a játra z husy podusíme na troše husího sádla s vloženou cibulí, nesolíme. Po vychladnutí mažeme na chleba.
  4. recept : Droby z husy a oddělená křídla uvaříme v osolené vodě s polévkovým kořením. Později přidáme zeleninu. Přecedíme, maso obereme a nakrájíme. Ve vývaru uvaříme rýži nebo tarhoňu (těstovinová rýže), přidáme vařenou zeleninu a maso z polévky. Podáváme s kyselou okurkou.
  5. recept : Husu rozpůlíme, oddělíme stehna a kůži z hřbetu našijeme na prsa. Osolíme a okmínujeme. Pečeme do měkka asi 1 1/2 h nejdříve přikryté kůží dolů, asi po hodině obrátíme. Před dopečením odkryjeme. Podáváme s knedlíkem a zelím.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |18. září 2014
může být Odpovědět
Uzzi1 |26. dubna 2013
ňam, husička :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!