recept : Kůži z krku odřízneme co nejhlouběji, naplníme osoleným a okmínovaným mletým vepřovým, zašijeme a upečeme. Podáváme s bramborem a zeleninou.
recept : Kůži ponecháme pouze na stehýnkách, ostatní stáhneme. Netučnou kůži z hřbetu necháme vcelku. Ostatní kůži a sádlo nakrájíme na čtverečky asi 3x3 cm, vyškvaříme (nenecháme úplně ztvrdnout) A scedíme. Podáváme s chlebem.
recept : Přikoupená drůbeží játra a játra z husy podusíme na troše husího sádla s vloženou cibulí, nesolíme. Po vychladnutí mažeme na chleba.
recept : Droby z husy a oddělená křídla uvaříme v osolené vodě s polévkovým kořením. Později přidáme zeleninu. Přecedíme, maso obereme a nakrájíme. Ve vývaru uvaříme rýži nebo tarhoňu (těstovinová rýže), přidáme vařenou zeleninu a maso z polévky. Podáváme s kyselou okurkou.
recept : Husu rozpůlíme, oddělíme stehna a kůži z hřbetu našijeme na prsa. Osolíme a okmínujeme. Pečeme do měkka asi 1 1/2 h nejdříve přikryté kůží dolů, asi po hodině obrátíme. Před dopečením odkryjeme. Podáváme s knedlíkem a zelím.