Staňte se našimi fanoušky na:

Husa s pastinákovou kaší

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KAŠE - 50g pastináku, 1 lžíce instant. zeleninového vývaru, 1 kelímek smetany12-19% (200g), 80g nasekaných mandlí, sůl, ml.černý pepř OMÁČKA - 1/8 l suchého bílého vína, 1 kelímek smetany 12-19% (200g), event.tmavá jíška, 100g celých opražených mandlí Omyrou husu osušíme a zevnitř i vně potřeme solí, opepřem, pelyňkem a tymiánem. Kdoule a mrkve oloupeme, pórek očistíme - všechno omyjeme, nakrájíme na kostičky a naplníme husu. Otvor zašijeme kuchyňskou nití, husu položíme prsy dolů na pekáč. Přilijeme 1/4 l vody a husu pečeme cca 90 minut, zakrytou, na 200°C. Oloupeme pastinák, nakrájíme na kostičky, dáme do vroucího zeleninového vývaru rozpuštěného ve vodě a vaříme cca 15 minut. Pastinák rozmixujeme, zjemníme smetanou a nasekanými mandlemi, ochutíme solí a pepřem. Kůži husy několikrát propíchneme, přilijeme 1/4 l vody, husu otočíme a pečeme zakrytou dalších 60 minut. Průběžně přeléváme výpekem. Asi 20 minut před koncem pečení sundáme víko a teplotu nastavíme na 225°C. Husu potřeme studenou slanou vodou (aby byla křupavá). Husu dáme do tepla, výpek dáme do hrnce, tuk stáhneme, vlijeme bílé víno a smetanu. Případně zahustíme jíškou, pikantně ochutíme kořením a přidáme celé mandle. Pastinákovou kaši podáváme s naporcovanou husou a omáčkou. Rada: Pastinákovou kaši můžeme podávat i s růžičkovou kapustou pokapanou máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!