Maso opláchneme, rozřízneme na plát a rozklepeme doširoka. Hovězí výřez umeleme společně s cibulí, přidáme drcený kmín, pepř, papriku, třený česnek a osolíme. Směs dobře promícháme a přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený salám. Připravený salát potřeme směsí, maso zavineme, upevníme motouzem a na povrchu osolíme. Roládu položíme do pekáče na přesekané kosti, mírně zalijeme vodou a dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby doléváme teplou vodou. Měkké, dočervena upečené maso z pekáče vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a dobře provaříme. Provařenou šťávu procedíme přes hustý cedník a necháme na okraji sporáku, až tuk vystoupí na povrch.