Bezvaječné cestoviny s porkovou omáčkou
45
6
2
Uděláme si klasické, nudlové těsto. Nakrájíme na pásy o šířce 5cm, navrstvíme na sebe a krájíme-cik,cak -tvar klínu.Těstoviny uvaříme a scedíme. Menší hlávku zeli nakrouháme. Do hrnce dáme cca 50-70g sádla, rozpálíme a zasypeme 2 lžíci cukru. Necháme slabě zkaramelizovat. Přidáme zelí, trochu soli a za občasného míchání dusíme na mírném plameni. Můžeme i malinko podlít vodou(1 dcl). Na konci dušení zeli opepříme a přidáme těstoviny. Vše řádně promícháme a servírujeme. Můžeme posypat i kostičkami slaniny, nebo uzeného. Toto jídlo má mít nasládlo-pikantní chuť. Komu se nechce dělat těstoviny, může použit fleky, no domácí je domácí.