Pohankový knedlík s uzeným masem
60
3
4
Brambory uvaříme ve slané vodě, rozšťoucháme, osolíme, opepříme a omastíme drobně nakrájenou cibulí, osmahnutou na sádle. Přidáme majoránku, nasekanou petrželku a lžíci strouhanky. Všechno dobře promícháme. Z mouky, vajec, vody a oleje vypracujeme o něco měkčí těsto na nudle, rozdělíme jej na dva díly a každý díl tence rozválíme. Pak na jeden plát po lžičkách naklademe bramborovou nádivku. Kopečky nádivky klademe na prst od sebe. Druhý plát potřeme ušlehaným vejcem a potřenou stranou položíme na plát s kopečky nádivky. Horní plát přitiskneme kolem kopečku k dolnímu, aby se slepily. Pak je tvořítkem rozkrájíme a uvaříme ve slané vodě. Podáváme k pečenému masu.