Staňte se našimi fanoušky na:

Indiánci

Autor receptu: And018 (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
305× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pěnová náplň: Bílky s cukrem a vitacitem šleháme elektrickým šlehačem ve vodní lázni cca 20 minut. Musíme dávat pozor, aby teplota vodní lázně nebyla příliš vysoká a bílky se nám neuvařily. Vzniklou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme na piškoty. Indiánky necháme hodinu odležet a pak namáčíme v roztopené čokoládě,necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Barficka |27. května 2013
vypadají krásně Odpovědět
honzíček |23. května 2013
supr krása Odpovědět
teginkalb |17. května 2013
miluju indiánky, určitě někdy zkusim a sama smlsnu :D Odpovědět
lucie.urbankova.5 |15. května 2013
ty jsou báječné! Odpovědět
petra.stefanova.7 |11. května 2013
tak to si asi nerisknu, ale jinak je mám ráda Odpovědět
suchohribek |8. května 2013
Linecké ořechové kostky +116 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 7.12.2012 Pracovní postup Linecké těsto-zpracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinout zabalené ve folii 2 hodiny,mezi tím si připravíme druhé těsto: 250g másla,250 g moučkového cukru,150 g vlašských strouhaných ořechů, 2 lžíce rumu,citronová kůra,sníh ze 7 bílků-vše smícháme a dáme na linecké těsto,které jsme si vyváleli na plech-pečící papír. Pečeme při 150°C, asi 40 minut.Poleva: žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme rum-7 žloutků,300 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu. Polevu rozetřeme na upečené těsto.po zaschnutí ozdobíme mříž.Z rozpuštěné čokolády a ozdobíme vlašským ořechem Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 7.12.2012 Rady paní Vilemíny Děláme z podobného těsta jarní dort se žloutkovou polevou - pro mě tak chutnají Vánoce. Kostky působí moc hezky. Univerzální formička FUSION Odměrky hrníčkové TESCOMA PRES… Souprava 6ks kuchyňského nářad… Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (112) +0 suchohribek Dala bych si. 6.5.2013 +0 Lenka Habová mnami 6.5.2013 +0 Hoban vyzkouším 6.5.2013 +0 Petra Pribylova krasne 6.5.2013 +0 jola vyzkouším 8.5.2013 +0 suchohribek Citrónové cukroví s krémem +47 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 6.12.2012 Pracovní postup Z uvedených ingrediencí si zpracujeme těsto. Margarín si nakrájíme na menší kousky, aby se nám lépe pracovalo a těsto pořádně prohněteme. Pokud se těsto lepí, přidáme ještě trochu mouky. Těsto necháme hodinku odležet v lednici. Poté si těsto vyválíme asi na 5 mm tenkou placku a vykrajujeme vykrajovátky. Pokud použijeme více vykrajovátek, myslíme na to, že budeme cukroví slepovat a potřebujeme tedy od každého tvaru sudý počet :) Vykrajované tvary dáme na pekáč vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, ale opravdu pečlivě kontrolujeme, protože linecké se snadno připálí. Teď si připravíme náplň, na kterou budeme potřebovat: 60 g cukr moučka 90 g máslo lžíce rumu 1 žloutek Máslo necháme dostatečně zteplat a uvedené ingredience společně vyšleháme do krému. Dále připravíme citrónovou polevu, na kterou budeme ještě potřebovat: 50 g cukr moučka 1 lžička šťávy z citrónu voda Do cukru přidáme šťávu z citronu a lžičku vody a třeme do hladka, dokud nám nevznikne konzistence, která se bude dát roztírat po cukroví. Případně přidáme cukr nebo vodu, abychom dosáhli požadované konzistence. Nyní si vezmeme upečené linecké cukroví, které slepujeme připraveným krémem. Každý kousek cukroví poté rozetřeme na povrchu citrónovou polevou a sypeme barevným zdobením. Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 6.12.2012 Šablony na zdobení TESCOMA DEL… Lopatky TESCOMA PRESTO, 3 ks Perníková velikonoční zahrádka… Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (53) +1 Šárka Tušlová Vypadá to krásně :) 5.5.2013 +0 Monika Nebojsová vyzkouším 6.5.2013 +0 Aneta Vágaiová hezké 6.5.2013 +0 Hoban vyzkouším 6.5.2013 +0 Šárka Hortová vyskousim 7.5.2013 +0 suchohribek výborný recept 8.5.2013 Autorka receptu tamata Je autorkou 9 receptů Nesledovat autorku> 60 min Střední 228 Ingredience Cukr moučka 120 g Cukr vanilkový 1 balení Mouka hladká 320 g g Ostatní Margarín, 250 g Žloutek 2 ks vyzkouším 8.5.2013 Autorka receptu kacaba Je autorkou 1 receptů Nesledovat autorku60 min Střední 132 Ingredience Cukr moučka 100 g Mouka hladká 150 g Mouka polohrubá 150 g Tuk máslo-200 g Vejce 1 kus Linecké ořechové kostky +116 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 7.12.2012 Pracovní postup Linecké těsto-zpracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinout zabalené ve folii 2 hodiny,mezi tím si připravíme druhé těsto: 250g másla,250 g moučkového cukru,150 g vlašských strouhaných ořechů, 2 lžíce rumu,citronová kůra,sníh ze 7 bílků-vše smícháme a dáme na linecké těsto,které jsme si vyváleli na plech-pečící papír. Pečeme při 150°C, asi 40 minut.Poleva: žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme rum-7 žloutků,300 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu. Polevu rozetřeme na upečené těsto.po zaschnutí ozdobíme mříž.Z rozpuštěné čokolády a ozdobíme vlašským ořechem Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 7.12.2012 Rady paní Vilemíny Děláme z podobného těsta jarní dort se žloutkovou polevou - pro mě tak chutnají Vánoce. Kostky působí moc hezky. Univerzální formička FUSION Odměrky hrníčkové TESCOMA PRES… Souprava 6ks kuchyňského nářad… Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (112) +0 suchohribek Dala bych si. 6.5.2013 +0 Lenka Habová mnami 6.5.2013 +0 Hoban vyzkouším 6.5.2013 +0 Petra Pribylova krasne 6.5.2013 +0 jola vyzkouším 8.5.2013 +0 suchohribek Citrónové cukroví s krémem +47 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 6.12.2012 Pracovní postup Z uvedených ingrediencí si zpracujeme těsto. Margarín si nakrájíme na menší kousky, aby se nám lépe pracovalo a těsto pořádně prohněteme. Pokud se těsto lepí, přidáme ještě trochu mouky. Těsto necháme hodinku odležet v lednici. Poté si těsto vyválíme asi na 5 mm tenkou placku a vykrajujeme vykrajovátky. Pokud použijeme více vykrajovátek, myslíme na to, že budeme cukroví slepovat a potřebujeme tedy od každého tvaru sudý počet :) Vykrajované tvary dáme na pekáč vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, ale opravdu pečlivě kontrolujeme, protože linecké se snadno připálí. Teď si připravíme náplň, na kterou budeme potřebovat: 60 g cukr moučka 90 g máslo lžíce rumu 1 žloutek Máslo necháme dostatečně zteplat a uvedené ingredience společně vyšleháme do krému. Dále připravíme citrónovou polevu, na kterou budeme ještě potřebovat: 50 g cukr moučka 1 lžička šťávy z citrónu voda Do cukru přidáme šťávu z citronu a lžičku vody a třeme do hladka, dokud nám nevznikne konzistence, která se bude dát roztírat po cukroví. Případně přidáme cukr nebo vodu, abychom dosáhli požadované konzistence. Nyní si vezmeme upečené linecké cukroví, které slepujeme připraveným krémem. Každý kousek cukroví poté rozetřeme na povrchu citrónovou polevou a sypeme barevným zdobením. Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 6.12.2012 Šablony na zdobení TESCOMA DEL… Lopatky TESCOMA PRESTO, 3 ks Perníková velikonoční zahrádka… Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (53) +1 Šárka Tušlová Vypadá to krásně :) 5.5.2013 +0 Monika Nebojsová vyzkouším 6.5.2013 +0 Aneta Vágaiová hezké 6.5.2013 +0 Hoban vyzkouším 6.5.2013 +0 Šárka Hortová vyskousim 7.5.2013 +0 suchohribek výborný recept 8.5.2013 Autorka receptu tamata Je autorkou 9 receptů Nesledovat autorku> 60 min Střední 228 Ingredience Cukr moučka 120 g Cukr vanilkový 1 balení Mouka hladká 320 g g Ostatní Margarín, 250 g Žloutek 2 ks vyzkouším 8.5.2013 Autorka receptu kacaba Je autorkou 1 receptů Nesledovat autorku60 min Střední 132 Ingredience Cukr moučka 100 g Mouka hladká 150 g Mouka polohrubá 150 g Tuk máslo-200 g Vejce 1 kus vyzkouším Odpovědět
Hoban |6. května 2013
vyzkouším Odpovědět
klokan81 |6. května 2013
Musím je také někdy vyzkoušet. Odpovědět
vondrys |5. května 2013
super:) Odpovědět
jana.bukvajova |5. května 2013
krásný :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!