Lilek podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme chvilku vypotit. Z vejce, trošky hladké mouky a špetky soli si umícháme ne moc husté těstíčko. Z plátků setřeme papírovou utěrkou sůl a namáčíme je v připraveném těstíčku. Pak je osmažíme na rozehřátém oleji a na papírovém ubrousku necháme okapat přebytečný olej. Z tahini, jogurtu, utřeného česneku a špetky soli si umícháme směs, kterou potřeme z jedné strany osmažené plátky lilku a poté je sbalíme do ruliček, které zpevníme párátkem. Lilkové ruličky dáme do zapékací misky a necháme je ještě asi 10 minut zapéci ve středně rozehřáté troubě. Podáváme jako lehkou večeři se sklenkou vína nebo je použijeme jako předkrm. Jako doplněk k nim můžeme podat trochu bílého lehce osoleného jogurtu a snítku máty. Vlažné rolky chutnají výborně a údajně mají i afrodiziakální účinky :o).