Jemně pokrájenou cibuli a plátky česneku osmahneme na lžíci oleje, přidáme protlak, sůl, pepř a oregano, podle potřeby maličko stříkneme vodou a uvaříme hustou kasičku. Formičky vymastíme a dobře vysypeme moukou. Pokud je nevlastníme, vypomůžeme si dvojitými listy alobalu, které vytvarujeme třeba přes kompotovou misku nebo sklenici se širším dnem. Těsto vyválíme na hladkou moukou posypaném válu na sílu asi 3 mm, nakrájíme na čtverce, kterými vyplníme formičky. Necháme v předehřáté troubě zapéci asi 5 minut. Jakmile těsto vyfoukne, propícháme je důkladně na několika místech vidličkou. Na dno formiček stejnoměrně rozdělíme prochladlou směs cibule, česneku, protlaku a koření. Posypeme rozdrobeným tuňákem, zaklopíme plátky rajčat, na které poklademe kousky oliv a dáme péci. Přibližně za 5 minut zalijeme košíčky vejci rozšlehanými s mlékem a hustě posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme již velmi opatrně. Sýr necháme pouze roztavit a zrůžovět. Jestliže ztmavne, zároveň zhořkne.