Staňte se našimi fanoušky na:

Irské zelí s uzeným masem

Autor receptu: Polda (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Mrkev a brambory oloupeme, opereme a rozkrájíme na díly. Zelnou hlávku očistíme, odstraníme košťál a nakrájíme na širší proužky. Do většího hrnce vložíme nejprve kostky uzeného masa, přidáme rozkrájené brambory s mrkví a až naposled zelí. Vše zalijeme horkým masovým vývarem, podle chuti okořeníme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Potom přilijeme pivo a dusíme dále dalších 25 minut. Nakonec vyjmeme hřebíčky a bobkové listy. Podáváme bohatě posypané jemně sekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou a s krajíčky tmavého chleba.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

david.kruml.1 |19. prosince 2013
zajímavé a jednoduché jídlo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!