Vydatná polévka Minestrone
30
6
4
V hrnci rozpálíme olivový olej a máslo. Vsypeme cibuli a restujte do zlatova. Přisypeme cuketu, kterou jsme si oloupali a nakrájeli na kostičky a přidáme oregano. Osolíme, ale myslíme na to, že vývar i parmezán jsou také slané a opepříme. Na středním plameni opekáme asi 10 minut. Přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme do měkka. Polévku pak rozmixuje tyčovým mixérem. Přilijeme polovinu smetany, přidáme Parmezán a necháme prohřát. Případně dochutíme solí a pepřem. Zbytkem smetany zdobíme polévku na talíři. TIP - připravte si k polévce také Parmezánové krutonky. Nakrájejte rohlík na plátky, posypte je Parmezánem a dejte do trouby na 200 °C na cca 8 minut.