Pro 3-4 osoby potřebujeme: 200g rýže Vialone Nano/Arborio, 200 g kuřecích prsíček, 50g sušených hub (ne žampiony), 50g másla, 1 menší cibule, 100 ml bílého vína, 200ml kuřecího vývaru, 200 ml plnotučného mléka Mila (extra scremato), 100g sýra Parmiggiano reggiano, sůl, pepř Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme kousky kuřete, vše lehce orestujeme. Dále přisypeme sušené houby, rýži, zalejeme kuřecím vývarem a vínem, ochutíme solí a pepřem a dusíme pod poklicí cca 15-20 min. Dle potřeby ještě vývar přiléváme. Před koncem přidáme mléko, které rýže postupně pohlcuje tak, až se rizoto stane krémovým. Nakonec vmícháme strouhaný parmezán. Servírujeme třeba ozdobené rajčaty a rucolou.