Staňte se našimi fanoušky na:

Italské špagety

Autor receptu: piskotka (63 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 cibule
  • špagety, 3/4 balení těstoviny
  • 2 lžíce sádlo
  • 1 lžíce sůl
  • 1 l voda
  • 3 stroužky česnek
  • 1 - 1,5 plechovky rajský protlak
  • 1 kostka masox
  • gothaj v celku, 15 dkg salám

Pracovní postup:

Do třičtvrtě hrnce nalijeme vodu, osolíme a dáme vařit. Na pánvičce necháme rozpustit sádlo nebo olej, vložíme cibuli nakrájenou na kostičky. Během té doby se může voda v hrnci dostat do varu. Vložíme špagety a chvílemi mícháme. Až cibulka bude pěkně dozlatova, vložíme na kostičky nakrájený salám, necháme trochu osmahnout a přidáme masox (na některých pánvičkách se rád hodně přichytává, tak víc míchat). Přidáme rajčatový protlak, zamícháme a prolisujeme česnek, na konec okořeníme špetkou pepře. Vařené špagety přecedíme a buď je vložíme do hrnce a přidáme směs z pánvičky, zamícháme a servírujeme, nebo necháme zvlášť a na talíř dáme prvně špagety a pak na ně směs z pánvičky a každý si pak zamíchá svou porci přímo na talíři.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sari |2. července 2013
mnam mnam Odpovědět
Vamos|23. září 2013
miluju těstoviny! Odpovědět
Vltava|13. července 2013
dobrůtka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!