Staňte se našimi fanoušky na:

Italský králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté porce králíka osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Rozehřejeme olej a králíka ze všech stran orestujeme. Pak do pánve přihodíme bylinky a zalijeme vínem. Rajčatový protlak zředíme asi 1,5 dl vody a také přilijeme do pánve. Oloupané stroužky česneku trochu zmáčkneme nožem a také přidáme. Nakonec ještě přisypeme olivy. Pánev přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme asi 45 minut doměkka. Občas zkontrolujeme a je-li třeba, podlijeme trochou vína nebo vody. Ke konci dušení by mělo zbýt trochu zahoustlé omáčky. Omáčku podle chuti dosolíme, vypneme a můžeme podávat. Podáváme s italskou focacciou nebo čerstvou bagetkou a sklenkou bílého vína, nejlépe taky italského :o)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

miuka |1. června 2013
Tak tohle může být dobré, vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!