Staňte se našimi fanoušky na:

Italský oříškový koláč s mascarpone a jahodami

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Troubu předehřejeme na 190 °C. V robotu umixujeme drobenku z mouky, 60 g moučkového cukru, oříšků nasekaných nadrobno a vychlazeného másla nakrájeného na kostičky. Přidáme žloutek, 1 - 2 lžíce studené vody a krátce promixujeme ( těsto se začne spojovat ). Z těsta uděláme kouli a dáme na 30 minut chladit.
  2. Těsto rozválíme a vyložíme jím obdélníkovou nebo kulatou formu na koláč, okraje necháme přečnívat a 5 mm nad hranou formy je odřízneme. Dáme do chladničky asi na 15 minut. Na těsto položíme pečící papír a zatížíme suchými fazolemi. Pečeme 15 minut, odstraníme fazole a papír a pečeme dalších 5 - 10 minut dozlatova. Korpus potřeme bílkem a vrátíme ještě asi na 1 minutu do trouby. Pak necháme vychladnout.
  3. Prošleháme mascarpone s moučkovým cukrem a pak zašleháme do ušlehané šlehačky. Přidáme pomerančovou kůru a 2 lžíce šťávy a vše vyšleháme na pevný krém. Korpus potřeme náplní a nahoru navrstvíme jahody.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |4. ledna 2014
hmm, 1+ Odpovědět
kymlal |28. prosince 2013
skusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!