Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a dužinu pokrájíme na menší kousky. V misce je promícháme s citronovou šťávou. Změklé máslo utřeme se špetkou soli a krupicovým i vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého tření přidáme nejprve vejce a pak po částech také vaječný likér. Du tukové hmoty zapracujeme mouku promísenou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta vmícháme na kousky pokrájená jablka. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto do ní nalijeme. Formu vložíme do vyhřáté trouby a těsto pečeme při 160°C přibližně 50 - 60 minut. Po upečení necháme bábovku částečně vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně. Bábovku pomocí papírového kornoutku přestříkáme rozpuštěnou čokoládou. Necháme ji zatuhnout.