Staňte se našimi fanoušky na:

|Jablečná linecká buchta (Ala)

Autor receptu: Ala1981 (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Nezapomeneme si dopředu vytáhnout máslo, aby nám změklo. Můžeme si dát těsto vychladit na půl hodiny do ledničky (ale není to nutné, jde to válet ihned). Náplň: Jablka nastrouháme nahrubo, po té přidáme skořicový cukr a citron. (Můžeme přidat i vanilkový pudink, aby jablka lépe držela pohromadě.) Plech lehce vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na dvě části. První část vyválíme na pomoučeném válu a přeneseme ji na plech. Těsto propícháme vidličkou. Na něj rozprostřeme jablečnou náplň. Druhou část těsta si taktéž rozválíme a přeneseme na jablečnou náplň. Potřeme rozšlehaným vejcem a opět propícháme vidličkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na asi 180 stupňů po dobu 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucík02 |22. února 2016
vypadá nádherně :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!