Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečná rýže

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Dětská strava
Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Promyjte rýži a nechte ji oschnout. Oloupejte jablka, odstraňte jaderníky a nakrájejte je na kousky. Připravte sirup - do hrnce dejte vodu, cukr, snítku šafránu a na středním plameni vařte 30 minut, až se původní objem zmenší asi na třetinu. V hrnci rozehřejte ghí nebo máslo a přidejte do něho skořici, hřebíčky, kardamon a bobkové listy. Chvilku smažte za stálého míchání a potom přidejte rýži. Smažte ji stejným způsobem 2 až 3 minuty. Přidejte vodu a uveďte do varu. Přidejte zbývající 2 snítky šafránu, hrnec přikryjte a vařte při nízké teplotě 10 minut. Potom hrnec odstavte z plamene. Ve středu rýže vytvořte otvor a vložte do něho kousky jablek s trochou sirupu. Přidejte rozinky a nakrájené mandle. Otvor přikryjte rýží a zbytek sirupu nalijte na povrch. Hrnec opět zakryjte a vařte na mírném plameni dalších 15 minut, dokud rýže není zcela hotová. Odstraňte celá koření, jemnězamíchejte a hned podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

E- |15. září 2013
uloženo Odpovědět
kote19 |26. února 2013
skusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!