Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečné knedlíky

Autor receptu: Bobina (87 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. smícháme s hrubou moukou, nepíšu schválně kolik, protože každé jablko je jinak velké a šťavnaté, musíte rukama uhňácat prostě knedlíkové těsto. Knedlíky vyrobíme jen tak velké, aby se daly schovat v dlani, cca pingpongové míčky - aby se dobře provařily. Vhodíme do symbolicky, jen pár zrnky soli osolené vroucí vody a uvaříme. Knedlíky vytáhneme asi 3-5 minut poté, co vyplavou. Krásně voní, jsou sladkokyselé, dají se jíst i samotné. Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi, polité máslem, s cukrem a skořicí, kysanou smetanou,mákem, strouhaným perníkem,tvarohem, posypané grankem, nebo obalené osmaženou strouhankou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teddygirl |16. listopadu 2013
Vypadá rychle a zajímavě, díky :) Odpovědět
planeta |22. května 2013
zajímavý recept, zatím jsem jen dělala knedlíky s jablky, toto vyzkouším Odpovědět
dajul |20. března 2013
vyzkouším Odpovědět
svetbel|6. dubna 2013
Ukládám a vyzkouším. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!