Droždí, jeden a půl lžíce vlažné vody, mléko a lžíci krupicového cukru vložte do velké mísy a dejte na deset minut na teplé místo, aby vzešel kvásek. Pak přidejte máslo, mouku, vajíčka a další lžíci krupicového cukru a vařečkou promíchejte do lepivého těsta. To přendejte na pomoučený vál a uhněťte dohladka. Pak jej vložte do olejem vymazané mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a na teplém místě nechte pětačtyřicet minut kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem. Poslední lžíci cukru smíchejte s citrónovou šťávou, skořicí a pokrájenými jablky. Těsto vyklopte na vál a znovu ho pět minut hněťte. Poté jej rozdělte na dvě poloviny a obě rozválejte do tloušťky jednoho centimetru. První plát rovnoměrně poklaďte jablky a přiklopte druhým plátem. Vykrajovátkem nebo skleničkou o průměru 9 centimetrů vykrájejte šest koleček. Menším vykrajovátkem o průměru 3 centimetry vykrájejte vnitřky, abyste získali kroužky. Ty dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte třicet minut kynout. Koblížky smažte ve větší vrstvě oleje z obou stran dozlatova – nechte okapat na ubrousku a pak obalte v cukru.