Všechny suroviny si dáme v pořadí tekuté-sypké do pekárny a zapneme program těsto. Samozřejmě lze těsto vypracovat i ručně. Po vykynutí těsta si jej nakrájíme na kusy, vyválíme váleček a krájíme si kousky, podle toho, jak velké chceme mít koláče. Z každého kousku vytvarujeme kuličku, tu rozplácneme na plech s pečícím papírem tak, aby uvnitř vznika prohlubeň na jablka.
Jablka si oloupeme, nastrouháme, vložíme do hrnce a podusíme asi 10 minut s cukrem a skořicí. Necháme vychladit a plníme na koláče. Je lépe si jablka připravit před těstem. Na jablka dáme posypku z cukru krupice, másla a hrubé mouky. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut, hlídáme, aby měly správnou, růžovou barvu. Upečené koláčky potřeme vajíčkem.