V kotlíku rozšleháme vejce s moukou, desertním vínem (brandy), olejem a solí, podle potřeby zředíme vodou, aby nám vzniklo řidší těstíčko. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a příčně nakrájíme na plátky (kolečka). Na pánvi rozehřejeme olej, pak namáčíme nakrájená jablka do těstíčka a prudce osmažíme dozlatova ze všech stran. Desert podáváme horký a k tomu v misce karamel, v něm namáčíme jablka. Karamel je možné koupit hotový. Další možnost: Karamel si připravíme ze 100g cukru a 1 dl vody. Cukr nasypeme na rozpálenou pánev, promícháme, zalijeme vodou a za stálého míchání vodu odpařujeme, až vznikne světlý zahoustlý, ale tekutý karamel. Osmažená jablka do něj vysypeme, protřepeme a podáváme na olejem vymaštěných talířcích. K tomu servírujeme misky s chladnou vodou a kostkami ledu na namáčení desertu (karamel tak ztuhne a nelepí se). Podobně je možné připravit i jiné ovoce - např. ananas, hrušky, banán, méně zralé broskve atd.