Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečné řezy s krémem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
44× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Hluboký plech vyložíme alobalem, na alobal rovnoměrně nasypeme lžíci vanilkového a skořicového cukru.
  2. Na cukrovou vrstvičku rozvrstvíme strouhaná jablka a mírně je přitiskneme.
  3. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vyšlehaný sníh z bílků a střídavě lehce vmícháme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  4. Těsto rozetřeme na jablečnou vrstvu (zdá se, že je těsta málo, ale po upečení je ho akorát) a při teplotě 200 st upečeme dozlatova. Po vyndání z trouby necháme malou chvilku v klidu a po chvíli převrátíme tak, aby jablka byla nahoře a opatrně odstraníme alobal.
  5. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. (Pozor- je VELMI hustý, musí se pečlivě míchat, aby se nepřipaloval!) Za průběžného míchání ho necháme zchladnout a do ještě vlažného elektrickým šlehačem zašleháme zakysané smetany, šlehačku a ztužovač, připravený podle návodu.
  6. Dobře vyšlehaný jemný krém natřeme na jablečnou vrstvu. Povrch moučníku lehce posypeme skořicovým cukrem a Grankem nebo strouhanou čokoládou a dáme do chladu odležet.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie10 |2. června 2013
super Odpovědět
Aidel |2. června 2013
Mňam :-) Odpovědět
Vladenka |2. června 2013
no to musí být dobré Odpovědět
miuka |2. června 2013
vypadá velmi lákavě Odpovědět
daja55 |2. června 2013
tak to by mohlo být dobré,ukládám Odpovědět
Mona22 |2. června 2013
ukládám Odpovědět
eviti |1. června 2013
zkusím Odpovědět
Monina |1. června 2013
to musím zkusit Odpovědět
J |1. června 2013
vyzkouším Odpovědět
můra|24. září 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!