V nádobě smícháme polohrubou mouku s droždím, cukrem a solí. Přidáme mléko a máslo nebo jiný tuk. Ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout. Potom těsto válečkem rozválíme a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nastrouháme na hrubším struhadle. Elektrickým šlehačem vyšleháme při nejvyšším stupni máslo s cukrem do pěny. Přidáme pudinkový prášek a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Dotuha ušleháme také smetanu. Šlehačku i sníh lehce vmícháme do máslové směsi. Nastrouhaná jablka rozložíme na těsto a potřeme náplní. Koláč vložíme do předehřáté trouby a upečeme.