Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Citron důkladně omyjeme. Kůru nakrájíme na malé kostičky, z dužiny citronu přes prsty, abychom zachytili jadérka, vymačkáme šťávu. Připravený plátek želatiny rozpustíme ve 2-3 lžících vlažné vody a necháme nabobtnat. V rendlíku rozpustíme cukr a mícháme ho, dokud nezačne karamelizovat. Pak přidáme nastrouhaná jablka, skořici, hřebíčky, citronovou kůru a pomalu vaříme, dokud hmota nezačne rosolovatět. Vmícháme rozpuštěnou želatinu, citronovou šťávu a sekané mandle (nebo kešu oříšky). Hmotu odstavíme a necháme zchladnout. Z vychladlé hmoty vytvarujeme váleček o průměru 3 cm. Když vychladne úplně, rozdělíme ho na špalíčky. Každý kousek obalíme v piškotech a dozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou.